dimecres, 3 de juny del 2009

Gent que corregeix


«Es pronuncia [i-rek-shuhn]»

Entre la molta gent que odio profundament —i, creieu-me, la llista és llarga— es troben els «correctors».

Ep! no parlo d'aquells professionals de la llengua a qui adrecem els nostres textos perquè ens els tornin nets i polits de faltes, sinó d'aquells tòtils capsdesuro que et corregeixen el parlar, sobretot quan dius paraules en anglès.

— Potser em compraré un apel
— Es pronuncia [ap-uhl]

— Ho he llegit al niu iorc taims
— Es pronuncia [nyoo yawrk tahymz]

— T'envio un imeil
— Es pronuncia [ee-meyl]

Quins grans fills de puta. Quan, a més, ells també tenen un anglès que fa cagar si el compares amb un nadiu. Però els imbècils es pensen que en saben.

No us agafen ganes d'embutir-los el Collins English Dictionary pel cul?

13 comentaris:

  1. Jo li recomanaria que deixés de recomanar-me un corrector d'anglès abans que ell acabi necessitant un corrector bocal. Amb respecte.

    ResponElimina
  2. Tens tota la raó, Pere LLufa.

    A mi d'anglès no em corregeixen perquè les poques paraules que acostumo a fer servir són "parquing", "futbol", "hippydemerda", "walkmans" i "guiris gouhom".

    Encara és més odiós que et corregeixin quan parles en la teva pròpia llengua. "Apa, el tetxu!!! es diu sostre!!". Curiosament per qui no és capaç de pronunciar ni una puta vocal neutra i no perquè sigui de Lleida precisament.

    Però pena de mort directament a qui et corregeix les expressions, com a cert concert fa anys, que vaig dir "ja hi som tots" i em salta un hipy multiculti -aliè al grup- i me diu "tots.. i totes".

    ResponElimina
  3. cada cop que un tocat dels collons em corregeix una paraula en anglès em venen ganes de fotre-li una estufa pel cap. i també de pronunciar les paraules tal com s'escriuen.

    iaia, aixo de tots i totes m'ha recordat els imbècils que fan servir el femení per referir-se al conjunt. els mataria.

    ResponElimina
  4. Els que et corregeixen l'anglès no els suporto però he de confessar que sóc de les corregeixo el català quan es parla (quan hi ha confiança, es clar).
    Salut

    ResponElimina
  5. només hi ha una resposta vàlida per aquest tipus de gent:
    -ta puta mare. Corregeixem-m'ho

    ResponElimina
  6. Has provat de posar-li el penis a la boca? Igual és així com han après a pronunciar correctament!!

    ResponElimina
  7. Mentre ells fan veure que en saben molt, d'anglès, altre donem lliçons de sexe tàntric a les de primer de medicina. Qüestió de prioritats.

    ResponElimina
  8. Jo com que soc de l'epoca que es podia dir tranquilament Yon Vainer, Roc Judson i Yerri Legüis a tots aquests corectors sempre els contesto el mateix: Sac mai dik!

    ResponElimina
  9. El pitjor de tot és la gent que fa veure que no t'ha entès perquè no ho has pronunciat en anglès de Cambdridge: Per posar un exemple molt exigerat, tu dius "gúgle" i després de fer-t'ho repetir 2 cops perquè no t'entenen, diuen "ahhh!! gúgal!!". Per mata'ls.

    ResponElimina
  10. Ací no me corregeixen però me miren raro quan entre l'english dic HÒSTIA!!!

    Al cole me corregien molt el castellà, perquè se me colaven paraules en valencià, quines ganes de trencar-li a la cara a més d'un mestre...

    ResponElimina
  11. En aquest cas seria més correcte dir esmenar que corregir.

    ResponElimina
  12. Totalment d'acord amb el què dieu dels que et corregeixen quan utilitzes el què anomenen "llenguatge sexista". Per matar-los a tots. Ja en parlarem més endavant abastament d'aquesta púrria.

    Markutis: Us esteu guanyant un Collins, continueu així.

    ResponElimina
  13. Estem perdent el nord!
    Ara ja no puc dir Levi's, Firestone, Nike... amb la normalitat que ho dèiem abans sense que no surtin els correctors a tocar els collons com dius!
    M'encanta dir Niké amb l'accent en comptes del Naiki perquè deriva de Victòria en grec. A fer punyetes els anglesos i les seves "correccions"!

    ResponElimina

Fes la teva caca

Articles relacionats

Related Posts with Thumbnails