divendres, 26 de juny del 2009

Catalunya quilla


Els meus pares eren de l'Esbart Dansaire, dels Cors de Clavé, castellers i de la colla sardanista. Què voleu que us digui, a mi només m'agrada el ball de bastons.

Catalunya s'aquilla, n'estic convençut.

Anys enrere, els centres de qualsevol ciutat catalana eren terrenys lliures de quillos, ells ja tenien els seus barris, les seves zones, i el centre era una mena de reserva comantxe on s'hi parlava català i es vestia amb més o menys correcció. Nosaltres no anàvem als seus barris més que per comprar-hi alguna pedra i ells no venien al nostre, a no sé que vinguessin a fer-hi alguna obra o alguna tasca de manteniment. Tot un exemple de simple i equilibrada convivència.

Però d'un temps ençà vinc observant que els centres de pobles i ciutats també estan sent ocupats progressivament per aquest fenomen sociològic que és l'homo quillus.

Castellà mastegat, tall de cendrer al cabell, samarretes estretes, músculs de clembuterol, mòbils amb música a un volum més alt que el radiocasset gegant d'un negre de Queens, caminar desgarbat i xulesc a la vegada, nòvia agafada pel coll, BMW o Audi de color groc canari amb alerons i més tubs d'escapament que l'orgue de la Catedral i un sentit de l'estètica que faria empal·lidir fins i tot a Àgatha Ruiz de la Prada.

Ara, a més, als quillos cal sumar-hi els llatins. Castellà monyes, gorres al revés, samarretes i pantalons talla 10XL, bambes del número 54, una quantitat de joies daurades als dits i penjant del coll que deixen a BA Barracus com a definició del concepte minimalisme, mòbil amb la música a un volum més alt que els mòbils dels quillos —però amb reggeton i bachata—, passejades en ramats i caminar desgarbat com si portessin una molla al cap com els gossets de goma que van dient que sí en els vidres del darrere dels cotxes.

Finalment trobem una fusió dels dos grups. Una mena de quillatins o llatitxoles, producte de la creació de parelles quillo-llatina o llatí-chola.

A què es deu aquest increment de quillos? Per què Catalunya s'està aquillant?

Demogràficament, amb l'allau migratori dels darrers anys s'entén la «llatinització» del nostre país. Però el nivell de procreació dels quillos ha arribat a ser tan baix com els dels catalans...

Significa això que molts catalans s'estan transmutant en quillos? La moda quilla ha arribat a la classe mitjana catalana? Els fills dels catalans de tota la vida estan optant pel quillo-way-of-life?

Els nostres fills seran quillos?

Accepto teories, neng.

10 comentaris:

  1. La meva hipòtesi està lligada a la permissivitat dels pares moderns.

    Abans las nenes de bona família s'havien de conformar amb tenir somnis eròtics amb els xul.los de barri, per que els seus pares las tenien controladísimes.

    Ara aquestes nenes tenen pares enrrotllats que prefereixen sentir els gemecs de la seva filla a l'habitació del costat mentre se la folla un d'aquest quillos a haver d'estar patint tota la nit pensant quantes polles s'haurà menjat(alhora) la seva nena.

    Conclusió: Hi han tants modernulos al centre per que ja han avorrit a las sevas xol.las d'extrarradi i ara van a la caça de las nenas de bona família.

    ResponElimina
  2. doncs jo penso que sí, que els fills de catalans de tota la vida s'estan adaptant a aquesta moda, de la mateixa forma que milers d'independentistes són fills d'immigrants. ara mola més ser espanyol, o algo així.
    o si no, busqui en zones més rurals i es trobarà amb molt de quillo suelto. no només és un fenòmen de la ciutat.

    ResponElimina
  3. Jo casi que prefereixo no tindre fills perquè no soportaria que es tornéssin quillos. És una moda incomprensible, tot i que pels afeblits cervells dels adolescents deu ser lo no va más.

    A Reus no sóm excepció i això està infestat de criajos que no saben ni parlar però que toquen els collons amb els seus cotxes petants de merda auditiva i amb les seves motets trucades que foten un sorollam que t'encen d'odi i ira. Són una espècie detestable

    ResponElimina
  4. A la meua descendència l'adoctrinaré des de la panxa en el nacionalisme i el rock'n'roll. Em surt un crio d'estos i el torne a la fàbrica...

    ResponElimina
  5. És molt fàcil: abans de l'anada immigratòria, L'Hospitalet havia perdut 100000 habitants en 20 anys. I què creuen, que s'havien esfumat o que havien tornat a Espanya? Doncs no.

    Entretant, la gent - els catalans - segueix dient que viure a les ciutats és "dolent" i "pixapí" i que lo "guai" i "integrat" és viure o a un xalet de merda o a un pseudopoble a que els locals t'insultin per l'esquena.

    Allà cadascú amb lo seu.

    Ara bé, jo que he viscut a centímetres d'Hospitalet i en plena zona xunga de barris "normals" haig de dir que el fenomen killo està francament decaigut a l'àrea metropolitana costat Llobregat i que no és ni l'ombra del que havia arribat a ser. En 20 anys no hi haurà killos i els latins començaran a concloure la seva decadència - ara bé, veurem coses molt gracioses com l'híbrid moro-latin-pokero que és realment la cosa més aberrant que he vist en la meva puta vida.

    Salutacions o similars.

    ResponElimina
  6. Doncs jo que sóc de l¡a`rea metropilitana de Barcelona, però del costat Besòs... també veig una tendència a la disminució de killos. Ja jo és el que era abans... quan jo era adolescent, era "la moda"... ara el killerio ve integrat, però ja no és killerio d'abans... és una altra cosa. Potser en realitat s'hauria de cambiar el nom.


    bon post.

    ResponElimina
  7. el debat seria també kè es més denigrant, ser un killo o ser un latinking d'akests? Ostia pregunta massa difícil de respondre, jo mai no acabo de triar...

    ResponElimina
  8. el que es aberrant es la falta de respecta que tots vosaltres teniu pel projim un pais lliure y avanÇat es aquell que conviu amb la pluralitad sense problemas ni racisme eixemple ansterdan

    ResponElimina
  9. Quina colla de burgesos classistes i endogàmics que esteu fets tots plegats! Quilla o pubilla, a follar homeeeee...

    ResponElimina

Fes la teva caca

Articles relacionats

Related Posts with Thumbnails