dijous, 10 de juny del 2010

Qui no té un all té una ceba


Qui vulgui peix que es mulli el cul
O us pensàveu que hi posaria una foto del Gaspar?


Permeteu-me avui aquest petit article per excretar de forma ràpida i violenta la ràbia que des d’ahir em corca les entranyes.

Com ja sabeu, tinc el dial de la ràdio espatllat. Es va quedar clavat a Catalunya Ràdio força mesos enrere (encara sort que no fou a Intereconomia) i només puc escoltar els programes d’aquesta emissora. O cap.

Serveixi això de preàmbul per justificar que ahir vaig escoltar l'Ofici de viure.

Doncs bé, ahir, l’il·luminat d’en Gaspar Hernàndez, a qui algun dia haurem de dedicar un solemne article, va deixar anar aquesta joia:

«Com diuen a pagès, ‘qui no té un all té una ceba’».


Benvolgut locutor mongoloide,

Els refranys, les dites populars i les frases fetes no són d’ús exclusiu del món rural. Jo mateix, que visc en un un entorn urbà, els empro, perquè formen part del meu patrimoni cultural, que m’ha estat transmès pels meus pares i pels meus avis a qui a la vegada fou llegat pels seus pares i avis.

Pensar que els refranys són «de pagès» com dieu, només demostra una immensa ignorància per la nostra llengua i per la nostra cultura, a part d’una mostra de cosmopolitisme i urbanisme imbècil.

A més de preocupar-vos pel benestar del vostre esperit no seria pas sobrer que us preocupéssiu també pel del vostre cervell, potser us va fugir del cos en alguna d’aquestes meditacions transcendentals que tan divulgueu, o bé s'ha mort definitivament en un dels vostres habituals exercicis de relaxació.

PS: Un altre dia parlarem de l’expressió «a pagès». També mereix un article exclusiu.

13 comentaris:

  1. FFFFFFuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

    Perquè els més burros sempre acaben agafant l'altaveu...? Reflexionem-hi siusplau!

    ResponElimina
  2. L'inconscient m'ha seguit treballant i en línia directa amb Déu m'ha dit: el ximplet curt de gambals agafa el micro perquè mai ningú ha volgut escoltar les seves imbecil·litats i ha desenvolupat complex de no-ni-ningú, aleshores es treu el complex tot cagant la seva merda per les parets del barri -i si el deixen, com vos il·lustra, en les del país sencer.

    ResponElimina
  3. As ca aixo dals rafranys i las ditas no és gens mudern. Al igual parlá bé al catalá queda bé, sats? Aixó és da llufus i da gent da pobla, huhuhuhu!

    A pagès també hi ha un costum molt maco que consisteix en empalar locutors urbanites. No sóc de pagès, però si cal, ho seré.

    ResponElimina
  4. Almenys no va dir "Com diuen a les urbs, Quien no tiene un ajo tiene una cebolla." Ja hagués estat el súmmum. Per a rematar-ho, a aquest paio el paguem amb els impostos de tots. La vida d'endollat ja ho té això: es pot dir les imbecilitats que sigui que no et fan saltar ni de miracle. És més: segur que l'han posat perquè digui pallassades com aquesta.

    ResponElimina
  5. No conec a tan infecte individu. La imatge que em proporciona googleimatges és suficient però com per a desitjar la seva lapidació popular, i si pot ser que ho facin a pagès.

    ResponElimina
  6. Cada cop que escolte parlar de refranys, em ve al cap un que deia el meu avi quan veia una noia guapa amb les cames primes i estilitzades: "potes d'aram, figa de quilo"

    ResponElimina
  7. Aquest paio és tant idiota que pensa que tot allò "natural" és mil vegafes millor que la "química". I seguint la seva lògica tot allò que ve "de pagès" és molt millor que el que ve de la "civilització". I això ho diu un paio que treballa a la ràdio, que fa servir el e-mail i que de ben segur porta mòbil. Va home, va!

    Com diu el Dr. Muerte: Lapidació!

    ResponElimina
  8. t imagines a la diagonal ( no soc de bcn jo )3 super pijes conversant i la tercera , davant les seves mostres d empanament , li diuen les altres dues : baixes de l hort tu noia !

    la forma dels nostres refranys ens mostra d on prove el nostre poble...

    ResponElimina
  9. Catalunya Ràdio té bons programes, cap d'ells dirigits per gaspar hernandez (ni per l'infame joan barrill).

    Tot i això aquest que vostè menciona és un imbècil integral, el veig com un neo hippie que va de graciós i d'entès de la vida, com si pogués anar donant lliçons de viure a la gent. Tranquils tots, segur que quan arriba a casa té bombetes de 25W i és un autèntic amargat.

    Només l'espera el 'silenci' en arribar a casa, i no l'ex-programa del 33 sinó la solitud més absoluta.

    ResponElimina
  10. Jo només aviso: sé de bones fonts que el gurú eixe està preparant un programa de tele a "la nostra"... si... traumàtic....

    ResponElimina
  11. Escoltar la ràdio té aquestes coses.

    ResponElimina
  12. Senyor Llufa, vostè que té més lectors que una servidora ("servidora" és un dir, que consti), faci el favor d'escampar això:

    En El País fan una enquesta sobre les llengües en el Senat.

    Cliqueu i marqueu "SI" i feu-lo seguir als vostres contactes.

    Que no puguin dir "ha ganado el NO por abrumadora mayoria".

    Ara mateix hi ha més del 80% de vots "NO".

    Vinga, feu un esforç !!


    http://www.elpais.com/encuestas/encuesta.html?id=14582#

    ResponElimina
  13. Mossènyer, té pinta que el cervell del subjecte en qüestió s'hagi escolat pel forat del vàter.

    ResponElimina

Fes la teva caca

Articles relacionats

Related Posts with Thumbnails