dimarts, 9 de juliol del 2013

Com deien les nostres àvies

Com deien les nostres àvies, dona finestrera, o puta o xafardera.

No descobriré pas la sopa d’all si ara i aquí afirmo que els periodistes d’aquest país són merda. Hi ha molts aspectes que podria destacar per justificar aquesta afirmació, però avui només en diré un.

Els locutors, presentadors, articulistes, periodistes, etc. d’aquest país, parlen i escriuen el català com el cul. I per si fos poc, lluny d’erigir-se com a principals defensors i difusors de la correcció lingüística, gramàtica i ortogràfica, estan esdevenint un dels principals elements que contribueixen a la destrucció de la nostra llengua.

Ús de castellanismes (per no dir, ús directament del castellà), utilització de la gramàtica a la babalà, incorreccions ortogràfiques… la competència lingüística dels comunicadors catalans és lamentable. Patètica. I preocupant.

A totes aquestes incorreccions cal afegir-hi, a més, la seva evident contribució a l’empobriment de la nostra llengua. El català utilitzat per la majoria de professionals de la informació i l’oci és cada cop més pobre, més light que diuen ells, més magre de paraules i expressions que haurien de tenir el deure de conèixer i, sobretot, emprar.

Bona mostra d’això és l’expressió “com deien les nostres àvies”. Cada cop que la sento, la ràbia em crema les venes i m’irrita l’anus.

“podríem parlar d’aquest nou tema, però com deien les nostres àvies, això són figues d’un altre paner
“última pregunta del concurs, pots endur-te 100.000 euros, però ull! com deien les nostres àvies, no diguis blat fins que sigui al sac…”
“si bé les reparacions han crescut un X % ja sabem que, com deien les nostres àvies, olla vella, o bony o forat…

I ho diuen entre riures. Perquè tots sabem que el riure és el recurs que els estúpids fan servir per amagar la seva ignorància.

Per a la majoria d’ells, es veu que això dels refranys, els adagis, les frases fetes i les dites és una cosa del passat. Una tradició folclòrico-lingüística que va desaparèixer de forma tan misteriosa com fulminant d’una generació a l’altra. Calculo, més o menys, que en deu fer trenta o quaranta anys d’això; seria bo posar-hi data per actualitzar la wikipedia: els refranys i les dites van desaparèixer l’any 1987 amb la mort de l’última nostra àvia”.

(I si per casualitat a algun d’ells se li escapa alguna frase feta —sense l’afegitó de les àvies— ja podeu ben comptar que és perquè l’estan dient en castellà)

Instal·lats en la república catanyola del seu locutori, escriptori o estudi, aquests comunicadors no se n’adonen que lentament i pausada estan destruint la nostra llengua.

Però ep! ells tan feliços.

Doncs bé amics comunicadors, com deien les nostres àvies, que us donin pel cul.

4 comentaris:

  1. Caldria imposar-los una multa cada vegada que diuen "hi ha que" en comptes de "caldria". I enviar els diners al calaix de la Generalitat; sortiriem de la crisi en quatre dies. Salut!

    ResponElimina
  2. repartim culpes: recordi l'existència de la figura del/la lingüísta

    ResponElimina
    Respostes
    1. Els lingüistes, i parlo AMB CONEIXEMENT DE CAUSA, acaben sent uns CAGACALCES que només encongeixen les espatlles si els preguntes per què collons es fa servir DISFRUTAR. Estan allà perquè qui parla malament pugui tirar la merda sobre d'algú altre, però en el fons no serveixen d'una puta merda peruqè TOT DÉU PARLA COM LI SURT DE LA PUNTA DE LA POLLA. Fins els ous de tot plegat.
      Fillsdeputa.

      Dr. Muerte, sí, el de que viu a les quimbàmbes, que deien les nostres àvies....

      Elimina
  3. Suposo que aquest comentari, ja està passat de moda casi abans d'escriure'l... Però no m'en puc estar, ves per on... Em sembla d'una lluentor i una acidesa mental aquest post, que ja voldria jor fer birres amb gent com vostè i arreglar el mon, encara que no tingui soluciò... jeje salut i bons polvus!

    ResponElimina

Fes la teva caca

Articles relacionats

Related Posts with Thumbnails