dimarts, 21 d’abril del 2009

Demència antitabac



Una de les principals proves que l'estupidesa humana no té límits la trobareu en la croada internacional que s'està fent contra el tabac i, aquests dies, concretament a França, un país que, com bé diu el senyor Sanmartí, no hauria d'existir.

La Cinémathèque Française està organitzant una exposició sobre Jacques Tati. En el cartell de propaganda apareix l'actor i realitzador fumant la seva inseparable pipa.

Doncs bé, a l'hora de posar la publicitat als trens i metros de París, la RATP (que és alguna cosa així com una ATM a la francesa) ha fet canviar la pipa per un molinet de vent perquè segons aquests dements la seva presència va contra la llei Evin, una llei que prohibeix la tota publicitat directa o indirecta d'alcohol i tabac.

El mateix Claude Evin, l'impulsor de la llei (d'aquí el seu nom —el de la llei, no el del senyor), ha declarat que trobava ridícula la supressió de la pipa de Tati.

Segons el diari francès Le Figaro, aquesta no és la primera vegada que França fa el ridícul en aquest tema. El 1996 en un segell sobre André Malraux van esborrar la cigarreta que duia a la boca i el 2005 van treure el cigar que Jean-Paul Sartre tenia entre el dits en uns catàlegs d'una exposició. Per no parlar del bri d'herba que va reemplaçar el cigarret que sempre fumava Lucky Luke.

I és que si ser antitabac és fotut, ser a més a més francès és la pitjor sort que et pot tocar a la vida.

Aneu a cagar, francesos i antifumadors!


Per cert... i un molinet, per què collons un molinet de vent?

No sé, hi ha cinquanta mil alternatives millors que un molinet de vent, no?



P.S. Espero que valoreu el sacrifici que he fet havent de llegir premsa francesa i en francès! per documentar aquest article. Ara vaig a vomitar.

3 comentaris:

  1. En comptes de vetllar per a que els locals públics estiguin correctament ventilats (i si no, que siguin lliures de fum) practiquen aquesta pedagogia barata. Pedagogia cutrota que només aconsegueix que els adolescents comencin a fumar per a revel·lar-se..... Agh!!

    ResponElimina
  2. Josep: I no només que comencin a fumar, sinó que comencin a fumar molinets de vent! I tothom sap prou bé com en són de nocius els molinets de vent per a la salut.

    ResponElimina
  3. Jo, els molinets els vaig deixar després de ser ingressat amb una sobredossis de vent que em va tenir 2 dies postrat al llit de l'Hospital del Mal.
    Des de llavors, sols alcohol i jaco.

    ResponElimina

Fes la teva caca

Articles relacionats

Related Posts with Thumbnails