dissabte, 24 d’octubre del 2009

Oriental



Reflexionant aquests dies al voltant del meu darrer article* en aquest blog de merda, he arribat a la conclusió que a més de ‘musical’ existeix un altre adjectiu que en comparteix la mateixa capacitat destructiva.

Sí, amics i amigues, es tracta de l’adjectiu ‘oriental’ (i els seus derivats o sinònims com 'asiàtic').

Tret d’algunes excepcions que en confirmen el període, com la pinça birmana i alguns massatges tailandesos, ‘oriental’ és igual a ‘merda’.

Vegem-ho: Música oriental, gastronomia oriental, dansa oriental, cinema oriental, art oriental, timor oriental, vallès oriental, poesia oriental, escriptures orientals, decoració oriental, filosofia oriental...

Si a més cometem la imprudència d’unir els dos adjectius més demolidors de la llengua catalana (sempre amb el permís d’'espanyol') ens podem trobar amb coses com:

Cinema musical oriental

Només de pensar-hi ja em cago al damunt.

*I d'aquesta manera dono per closa la meva sèrie d'articles: «Adjectius que són una merda». Qina merda de sèrie direu, amb només dos articles. Escriviu-los vosaltres fills de puta!

12 comentaris:

  1. unicament hi ha una cosa que salva al cinema oriental. es l'homo de la fotografia i tres o cuatre mes que reparteixen ostis que dona gust, las pelicules no son bones, pero osti, a tothom li agrada veure cuatre potades voladores i dos ganxos ben pegats. no tenen cualitats interpretatives, pero aixo no significa que no et puguin clavar una bona palliça.

    Per tot el demes, estic d'acord amb voste

    ResponElimina
  2. Estic amb el sr. Tito. Provi a posar-se una pel·lícula de Muai Thai i veurà el que són òsties ben donades. Hi ha cleques que són per posar-se d'empeus i aplaudir.

    Però té vostè raó, s'abusa de l'adjectiu. I no sé quin és pitjor, si "oriental" o bé "asiàtic".

    ResponElimina
  3. De fet oriental i asiàtic no són sinònims. Diría que oriental fa referència desde ls països del mig orient fins quasi el Japò i asiàtic es a partir de la Índia... o no? i ara per que m'estic ratllant???

    És igual, la qüestió es que les úniques vegades que he vist cinema oriental/asiàtic o el que sigui.. a sigut per riure'm... però pregunto ¿hi ha res pitjor que el cinema ESPANYOL????

    ResponElimina
  4. El cinema espanyol és majoritàriament infecte. Però no cregui, senyoreta Dima, que a França tampoc no els va gairebé amb el seu.

    ResponElimina
  5. I què dir de les joguines o articles orientals en general. Quina merda!!!!

    ResponElimina
  6. Donçs jo sempre que fotu un mal polvo dic que era un " polvo asiatic" y quedo com un rei.

    ResponElimina
  7. Jo tinc aburrit el menjar xinés! I no diguem els bazars de tot a 1 euro. Bé, he de confesar que, algun que altre cop, he anat a comprar quelcom. Qué voleu? Articles de igual qualitat estan a la tenda del costat al doble de preu.

    Sr. Merdevalista: En el cine espanyol hi ha de tot. S'ha fet cine molt bo com ara "Mar adentro", "No és país para viejos" (hispanoamericana), "Tapas", "Tesis", "Solo quiero caminar"... Personalment, crec que el cine espanyol ha prosperat molt.

    Molt més bo el cine espanyol que el asiàtic!

    ResponElimina
  8. Srta. Gaia, jo he dit "majoritàriament". No comparteixo la mateixa opinió sobre totes de les que parla, però no menyspreo el cine espanyol al cent per cent. Això sí, reconec que tinc una percepció molt extremista (ja ho sé, és dolent, però així és) del mateix: o són molt dolentes (així veig la majoria) o són molt bones (així veig una minoria).

    Bé, respecto la seva opinió. Però, si no li desplau dir-ho, amb quins títols del cine asiàtic s'ha trobat?

    Salut!

    ResponElimina
  9. I les arts marcials?

    Val a dir que ells van inventar la pòlvora, però bàsicament la feien servir per a fer bonics focs artificials.

    ResponElimina
  10. Estic d'acord. És com el Vallès Oriental, una puta merda.

    ResponElimina
  11. tito: Mireu tito, jo, quan a òsties, prefereixo un bon Bruce Willys o un Chuck Norris. Deixeu-vos de collonadetes i saltirons.

    Senyor Merdevalista: A vegades els dos adjectius van junts (p.e. Cicle de cinema oriental i asiatic). Llavors ja és per bombardejar amb napalm tot l’hemisferi nord del planeta.

    Dima: Segons la wikipedia, ‘asiàtic’ seria de la Xina enllà i cap al sud i ‘oriental’ només de la Xina enllà. Però bé si tenim en compte que hi ha Orient Pròxim, Orient Mitjà i Orient Llunyà, i que tots configuren el continent asiàtic, oriental i asiàtic haurien de ser sinònims, no?

    però bé, resumint, moros i xinos.

    Quant al cine... no, a part de l’Oriental no hi ha res pitjor que el cine espanyol, però igual sí: tot el cinema llatinoamericà i el francès.

    gerardeli: Quina merda i quina durada, que amb quatre cops ja les pots cardar a les escombreries.

    Gaia: El menjar xinès és una merda. I si tens l’oportunitat de viatjar a Xina, te n’adones que el d’allà és la mateixa merda que el d’aquí (és a dir, allò de «ui, però en el país és molt diferent» i una puta merda).

    Josep: Les arts marcials són per monyes. Cops de punys i navalles, collons!

    Lo Gené: Ja estava a la llista. Però va bé insistir-hi.

    ResponElimina

Fes la teva caca

Articles relacionats

Related Posts with Thumbnails