dimarts, 16 de setembre de 2014

Consulta sí o sí? I una merda!

Melafo, tant sí com no.

D’un temps ençà, molts polítics de l’anomenat bloc sobiranista (déu! com odio l’eufemisme sobiranista), manifesten regularment que cal celebrar sí o sí la consulta sobre la independència de Catalunya.

Quim Arrufat (CUP), Uriel Bertran (Solidaritat), David Fernàndez (CUP), Josep Rull (CiU), Joan Mena (ICV), Ernest Urtasun (ICV), Duran i Lleida (CiU), Joan Herrera (ICV), Josep Manel Ximenis (CUP), són alguns dels polítics del nostre país que diverses vegades han defensat que cal fer la consulta sí o sí.

Però jo em pregunto: ¿com volem que el nostre país celebri la consulta (i molt menys aconsegueixi la independència) si som incapaços de demanar-la correctament?

Perquè l’expressió sí o sí, amics, coneguts i saludats meus, és un horrible calc del castellà, un castellanisme infame que s’ha incorporat amb força (i sembla que irremeiablement) en el lèxic dels polítics catalans.Ull!, l'enemic és filis.

Si realment volem defensar la celebració de la consulta, cal fer-ho tant sí, com no! Aquesta és l’expressió genuïnament catalana que cal emprar si no volem empobrir encara més la nostra llengua i, de passada, les nostres reivindicacions.

I si encara voleu més fermesa, també podeu defensar-la peti qui peti, per pebrots o, més nostradament, per collons.Ep! un polític que parla correctament? Votem-lo!


4 comentaris:

Fes la teva caca

Articles relacionats

Related Posts with Thumbnails