divendres, 7 de maig del 2010

Preguntes sense resposta

L'expressió forat negre, no és una redundància? Hi ha forats de colors?

De vegades la meva vida té un nivell d'absurditat tan gran que em passen coses com que des de fa més o menys un mes tinc un parell de preguntes que em ronden pel cap amb tanta intensitat que passo les nits en vetlla buscant una resposta que sé que possiblement mai arribaré a trobar. Haver trobat un signe de puntuació per a la frase anterior també hagués estat una bona cosa.

Pregunta 1:
Fins quan seran noves les «noves tecnologies»?

Pregunta 2:
Segons el DIEC, el significat de ‘contemporani’ és: 1. Que és del mateix temps, de la mateixa època que un altre. 2. De l’època actual.

Segons els historiadors la història de la humanitat es divideix en: Prehistòria (des dels primer homínids fins al sorgiment de l’escriptura), Edat Antiga (des de la difusió de l’escriptura al segle V, Edat Mitjana (des del segle V al XV), Edat Moderna (des del segle XVI al XVIII) i Edat Contemporània (des del segle XIX fins ara).

No creieu que algú hauria de començar a redefinir o bé el concepte ‘contemporani’ o bé el nom de l’Edat Contemporània? Perquè entre nosaltres, el segle XIX, per ser 'de la mateixa època' nostra o 'de l'època actual', comença a caure una mica lluny.

16 comentaris:

  1. Be, a la primera pregunta, en tenim difícil resposta, pensi que qui posa aquestes etiquetes son els periodistes. De totes maneres m'imagino que una "nova tecnologia" ha de tenir un límit de temps, o fins que queda desbancada per una tecnologia més nova que fa la mateixa funció.

    Pel que fa a les definicions del DIEC, jo ja m'he queixat més d'un cop, de que les definicions que fan últimament el personal de lletres del IEC, foten cagar, literalment. Hi ha centenars d'entrades totalment ambigües.

    I fins aquí la meva aportació de merda, tot sigui per la mamada de la seva veïna. Espero que trobi més llum a les seves preguntes.

    ResponElimina
  2. Jo sols se, sr. Llufa, que Mr. Goatse té el forat vermellós.

    Pel que fa a les noves tecnologies, no pateixi que ben aviat apareixeran aparells que funcionin amb la imbecilitat, que té molt més potencial que no pas l'electricitat. Aquestes seran les noves Noves Tecnologies. I Espanya ho petarà i tornarà a ser potència mundial, junt amb els EEUU. Catalunya encara hi pertanyerà, però en cas que ja sigui independent, també ho petarà segur.

    I no sé com, he acabat rajant del país, per variar.

    ResponElimina
  3. Les noves tecnologies seran sempre noves, només cal veure com els publicistes són capaços de vendre la mateixa merda de sempre cardant l'adjectiu nou en fosforito i en majúscules a qualsevol collonoda perquè li han canviat el color o li han posat un port usb. El nou Seat Panda. Els meus nous collons...
    Amb l'edat contemporània suposo que faran com amb l'homo sapiens, per distingir-nos dels homínids que vivien en cavernes i anaven a la feria de abril van treure's de la màniga allò de l'homo sapiens sapiens. O sigui que edat contemporània contemporània serà l'últim capítol dels pròxims llibres d'història, que per cert és la que mai s'estudia a l'institut perquè com diu el professor: "no hi ha temps, no hi ha temps".
    Pel que fa als forats negres, no s'hi trenqui gaire el cap, en Camarón de la Isla deia que agujero venia d'agulla i va acabar amb el braç com un colador.

    ResponElimina
  4. sento desviar-me del tema però el pare bukkakez ha obert l'annus dels trons amb el goatse. Aquí va:

    http://www.lolshock.com/

    ResponElimina
  5. Mestre, els més prestigiosos intel·lectuals espanyols ja estan resolvent la segona pregunta:

    http://www.youtube.com/watch?v=fpgDqZBlszo

    Una redefinició imprescindible!

    ResponElimina
  6. Merda, Modgi, m'he quedat amb la intriga de veure de què va el 1priest1nun.

    ResponElimina
  7. 1. Les noves tecnologies són una puta merda. La seva novetat ens provoca escenes com aquesta: compres l'últim model d'ordinador portàtil, et gastes una pasta i te l'emportes a casa orgullós. La setmana següent tornes a la tenda a per una terrina de cedés i... al costat dels nous models el teu ordinador sembla una Olivetti Lettera.


    2. Efectivament, l'Edat Contemporània ja dura massa. Però abans de resoldre el problema d'aquesta, hem de provar de fer alguna cosa amb el nom de l'anterior, de l'Edat Moderna. Què pensaran els veritables moderns (no sé diguem un Oscar Dalmau) de que considerem moderns a Copérnico, Cervantes o George Washington.

    ResponElimina
  8. para los agnósticos una luz oscura.

    ResponElimina
  9. cony! ahir hi pensava, precisament!
    potser seria hora de començar a parlar de l'Edat Industrial com una cosa passada i de trobar una data on iniciar l'actual Edat Contemporània (que potser seria l'Edat Informàtica, jo què sé...)
    no és gens fàcil renovar-se quan depenem dels historiadors, una gent que viu en el passat (quina gràcia, deu meu)

    ResponElimina
  10. forat negre no és un oxímoron, és una redundància. Collons de neocontemporanis...

    ResponElimina
  11. Teniu raó, senyor anònim. M'havia passat pel cap una expressió oxímorona per il·lustrar els meus dubtes i a última hora vaig canviar-la sense corregir-ne la definició retòrica. Cagada!

    Gràcies per fer-m'ho notar.

    ResponElimina
  12. Pere, desde fa temps es parla de la Nova Conciència. Fins quan serà nova? per cert, la nova conciència li aconsellaria que no perdés el temps amb enigmes d'aquests típus. El pensament és verinós i intoxica. Carpe diem sense més...

    ResponElimina
  13. Trobo que està profund vostè últimament...

    ResponElimina
  14. Si estem amb les noves tecnologies, com és que l'edad moderna es tan antiga.

    ResponElimina
  15. 1-Fins d'aquí 5 anys. En 5 anys tota tecnologia està desfasada.

    2-Li estem buscant un nom. Quan el tinguem vosté serà el primer a saber-ho. De moment pot fer servir Edat Tecnològica

    ResponElimina
  16. Noves tecnologies, deixen de ser-ho en pic son "tecnologies obsoletes", es un canvi de cognom, es com si s'haguessin divorciat i en comptes de ser la senyora de Sapatero fos ara la senyora de Rajoy... Etcc i mes merda...

    ResponElimina

Fes la teva caca

Articles relacionats

Related Posts with Thumbnails