divendres, 8 de maig del 2009

kagun la kasa okupada



Avui tornant de la feina he tornat a passar per davant de la kasa okupada (amb k, perquè es veu que si fas servir la c ets com una mena de burgès còmplice del capital opressor).

Una kasa okupada es distingeix de les altres bàsicament perquè té una pancarta al balcó i perquè als cinc minuts d'haver estat ocupada sembla com si hagués envellit 100 anys.

Però també podem observar altres factors distintius d'una kasa okupada:

— música fins a altes hores de la matinada (com que el treball és alienant, que ens donin pel kul als que ens hem de llevar d'hora per anar a la feina)

— capacitat de generació de brutícia de forma espontània (aparició de somiers rovellats, sacs d'escombreries al portal i al passadís, grafits en un radi de 100 metres, menjar escampat per arreu, caixes buides de cervesa...)

— existència de gossos llardosos (que tot i així, aconsegueixen sempre anar més nets que els seus amos)

— cadenes i forrellat a la porta (com a «espai alliberat», cal tancar-lo bé, no fos cas que quan surten hi entrés algú)

— cables i tubs connectats als pals de llum, telèfon, gas, aigua... (tot amb les màximes mesures de seguretat, evidentment).

— desaparició del català com a llengua vehicular encara que els okupes siguin més catalans que un aparador de barretines (es veu que també fa burgès)

— existència de nens descalços (és clar, no fan bótes tan petites).

Els okupes diuen que «un habitatge okupat és un crit de lluita contra aquest sistema econòmic que ens obliga a dedicar la major part del nostre sou/diners a pagar per un sostre».

I jo els dic: aneu a kagar!

8 comentaris:

  1. Ja sé que és un altre tema... Però jo sempre m'he preguntat si és requisit indispensable ser marrano per ser pobre.

    veu? per això no vull ser pobre... amb lo ordenada i néta que sóc jo...

    ResponElimina
  2. Molt bo el post, llàstima que a vegades en aquests ambients hi predomina la falta d'autocrítica amb sentit de l'humor.

    Hi afegeixo:

    -Paranoia a que tot desconegut que es presenta sol (o màxim amb un amic) a un concert, és un estupa o periodista. Si estàs sol sense dir res (perquè has anat uns dies a aquell poble i aprofites per anr a un concert), et miren malament. Si per no avorrir-te fas qualsevol pregunta al de la barra, tipus "està bé aquest lloc, quant de temps porteu?" directament et pregunten "periodista o estupa?"

    .Que els comentis que uns colegues teus han ocupat una casa amb el permís de l'amo a canvi que la mantinguin perquè no caigui, i et comentin "aquests no són autèntics okupes"

    .Com bé dius, si t'has de llevar d'hora i no et quedes a una festa, has d'aguantar la música perquè s'ha de ser "democràtic". En canvi, si tu et poses el despertador a les 6 perquè has d'anar a currar (perquè ets un puto esclau del sistema), et carden el crit al cel i et diuen que vagis en compte de no fer fressa que els despertes a tots (i totes, que a segons quins llocs has de parlar així).

    .Tema català: Autèntica obsessió pels "anarkistas". Per ells, tothom qui parla català és "indepen" i per tant "burgès".

    Si proposes qualsevol cosa que soni a català (i no em refereixo ja a sardanes, sinó a fer un taller de castells amb agrallers o alguna cosa així amb excepció d'on hi ha tradició), els anarkistas se't llancen a sobre. Però el grup de rumbaflamenkita que no hi falti, sobretot. I pobre de tu quan diguis que no t'agrada.

    Vols tocar-los els collons? quan facin "kafeta", demana al qui posa música si tenen alguna cosa d'Obrint Pas, encara que no t'agradi. Hauràs de sentir a dir "aquí de música de indepens no en tenim". Llavors pregunta si tenen algo en català, encara que sigui punkarra. Tampoc. Et començaran a dir que aquí no volen gent d'aquesta tan burgesa.

    Tot el que els soni a català és burgès, i si l'accent és de Girona, sembla que encara més.

    Sort en tenen que els avis anarquistes de la nostra terra, que poc que en sabien de castellà, ja no viuen per veure-ho, perquè sinó hi hagués hagut un afusellament massiu.


    Bé, te'n diré més, però he d'anar a currar com a bona esclava del sistema que sóc.

    ResponElimina
  3. Els okupas d'aquest pais fan riure. La majoria sòn okupas de temporada, i quan es cansen de fer-se l'alternatiu, o quan troben nùvia, s'integran al sistema millor que qualsevol funcionari...

    Qui vulgui saber en que consisteix el moviment squad que vagui a Montpellier o a Berlin i veurà com ser okupa no implica anar disfressat de gilipolles, ni viure entre polls, ni tocar la puta flauta.

    ResponElimina
  4. Kashna: Efectivament, marrano i pobre són elements indissociables.

    En el cas que ens ocupa (mai millor dit), crec que s'ha d'anar marrano, perquè anar brut precisament "fa pobre".

    Sé del cas d'un fill d'un industrial català que anava tan llardós que les mosques el defugien i cada dia anava a dinar a menjadors d'aquests per indigents... El fill de puta, però, si no trobava plaça al menjador ja s'espavilava ja, perquè els 50 euros "producte del sistema" a la cartera no li faltaven mai "per si de cas"; això sí, se'ls gastava amb menyspreu.

    iaiapunkarra: veig que teniu un bon coneixement d'aquest submón. Les meves reflexions, afortunadament, es basen només en l'observació des de l'exterior com a vianant i sofert patidor ocasional de "raves" i cogombres.

    Us prego que continueu engrandint la llista de greuges. No sabeu la ràbia que em va agafant paràgraf rera paràgraf.

    Els nostres avis anarquistes els haguessin agafat a tots i, com a mínim, els haguessin fotut davant de l'arada, perquè que jo sàpiga anarquista encara no ha estat acceptat oficialment com a sinònim de gandul.

    Nota: Aneu a treballar? Burgesa! còmplice del sistema capitalista opresor que ens aliena a tots! I a més de Girona... si és que... Ui, m'oblidava de l'insult okupa per excel·lència: feixista!

    ResponElimina
  5. C.E.T.I.N.A.I el diàbolo dels collons, no se n'oblidi... I quina poca gràcia que tenen la majoria per fer-lo rodar.

    ResponElimina
  6. Corsecat em trobo després de llegir les declaracions de iaiapunkarra.
    No era sabedor d'aquestes tendències dels "anarkistas" contra tot lo català.

    Qui'ls va parir... quantes veritats com punys s'han comentat per aquí, i quines ganes de repartir hòsties no-eucarístiques m'han vingut.

    Cada cop veig més clar que pertanyer a una tribu social/ideològica és per estúpids farsants que es pensen qui-sap-què.
    Calla, que ara que dic això, aniré a apostatar.

    aPostTata: Quina tonteria més tonta, això de postdata/apostata. Valga'm Dé... Valga'm LOL!

    ResponElimina
  7. Veritats com punys PERO A MITGES!! Es veritat que hi ha un munt de casotes okupes de merda plenes de nens de papa ke van de revolucionaris i okupes.
    Pero també hi ha qui realment okupa com a alternativa, i per necessitat, donant vida a un espai que abans era un niu de rates, i porta a terme una vida d'allo més normal dins de les seves possibilitats.

    ResponElimina
  8. P.D: Als ke mes rabia ens fot aquesta xacra pollosa es als que SI som anarquistes, y militem en col.lectius cotitzant de les nostres putes butxaques.

    ResponElimina

Fes la teva caca

Articles relacionats

Related Posts with Thumbnails